T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
IĞDIR / MERKEZ - Hoşhaber Anaokulu

Haberler

Nis

 23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı büyük bir çoşku ile  okulumuzda kutlandı.

Nis

17.04.2024-19.04.2024 tarihleri arasında okulumuzda 23 Nisan şenliği düzenlendi. Şenlik kapsamında birinci gün çocukların yapmış olduğu çalışmmalar okul bahçesinde sergilendi.İkinci gün çocuk ve veli katılımı ile sanat günü gerçekeleştirdi.Üçüncü gün çocuk ve veli katılımı ile oyun etkinlikleri düzenlendi.

Mrt

Iğdır Yeşilay Şubesi üyeleri ve Yeşilay gönüllüleriyle birlikte okulumuzu ziyaret edip Yeşilay Haftası kapsamında okulumuzda yapılan etkinliklere katılım sağladılar. Kendilerine teşşekkür ederiz.

Mrt

Ülkemizde her yıl 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla "Deprem Haftası" olarak anılmaktadır. Bu amaçla okulumuzda da 1-7 Mart deprem haftası kapsamında öğrencilerimize ve personelimize depremin oluşumu ile ilgili bilgiler verildi. Depremden önce, sırasında ve sonrasında yapılacaklar hususunda farkındalık oluşturuldu. Akabinde okulumuzda "Deprem Tahliye Tatbikatı" yapıldı.

Ock

Aile katılımı etkinliği kapsamında okulumuzda velilerimiz katılım sağlayarak pizza hakkında bilgiler verip çocuklarla birlikte pizza yaptılar. Çocuklarımız öncelikle pizzanın hangi ülkeye ait olduğunu ülke hakkında bilgiler edinip pizzalarını yapıp afiyetle yediler. Katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzda öğrencilerimize yönelik meyveleri sevdirme, organik meyve suyu tüketimine özendirme ve sağlıklı yaşamamız için C vitamini şenliği düzenlendi. Öğrencilerimiz  veli ve öğretmenleri gözetiminde kendi portakallarını sıkarak bardaklarını doldurdular. Yaptıkları işten çok büyük keyif alan  öğrenciler kendi elleriyle portakal suyu hazırlamanın da zevkini tatmış oldular. Bu etkinlik ile kış aylarında hastalıklara karşı korunmak için C Vitaminin ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilmiş oldu...

Ara

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında okulumuzda etkinlikler ve kutlamalar gerçekleştirdik.Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini konuştuk.

Kas

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85.yılında okulumuzda saygı ve özlemle anıldı.

Kas

Türk Kızılay Iğdır Şubesi Başkanı Doç.Dr.Sn Ali İhsan ATALAY  beraberinde yönetim kurulu üyeleri ve Kızılay gönüllüleriyle birlikte okulumuzu ziyaret edip Kızılay Haftası kapsamında okulumuzda yapılan etkinliklere katılım sağladılar. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı okulumuzda çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Kültürümüzde önemli bir yere sahip olan turşunun tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Öğrencilerimizin hem turşunun yapımı hem de faydalarını öğrenmeleri için Turşu Kurma etkinliği gerçekeleştirdik. Velilerimizin katılımıyla öğrencilerimiz ile turşularımızı hazırlarken turşu malzemeleri ve turşunun faydaları hakkında sohbet edip keyifli anlar yaşadık.